title image

Welkom!

Allereerst een hartelijk welkom op de website van Aesthetic Windows, dè leverancier van hoogwaardige kwaliteit hout/aluminium kozijnen in Nederland.

Onze missie is mensen te helpen zo gezond en gelukkig mogelijk te laten zijn en daarbij hoort ook het creëren van een gezond leefklimaat, een aangename uitstraling van het huis waarin u woont, en het minimaliseren van onderhoud, zodat u meer vrije tijd overhoudt om te doen wat u leuk vind. Dit is waarom wij gekozen hebben voor ramen en deuren die van hout zijn gemaakt en aan de buitenkant een aluminium ‘jasje’ hebben. (Zo behoudt u in uw woonkamer de aangename warmte van hout en hoeft u aan de buitenzijde geen onderhoud te plegen.)

Naast onze passie rondom het geluk en de gezondheid van de mens, hebben we ook een passie voor de natuur en het klimaat, Daarom zijn we heel blij dat we een product te kunnen bieden met een lange levensduur, waarin alleen hout met het FSC keurmerk in verbruikt wordt en waarin voornamelijk recycle-bare grondstoffen, zoals hout, aluminium en glas, worden gebruikt. De verf die gebruikt wordt om de kozijnen te impregneren en lakken is uitsluitend ecologische verf op waterbasis.

Bovendien hebben de ramen en deuren van Aesthetic Windows ook nog eens een mooie uitstraling en is er door ons steeds uitbreidend assortiment voor iedereen wel een passende stijl, of je nu houdt van modern of klassiek, van donker of van licht, van glas met of zonder tint of werkje, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Neem eens een kijkje op onze site en stel ons eventueel een vraag via ons contact formulier.

Voordelen

Voordelen in het kort:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Betere isolatiewaarden dan standaard hout, aluminium of PVC ramen
 • Meer kierdichtingen dan standaard hout, aluminium of PVC ramen
 • Warmte en comfort van hout
 • Hout is verduurzaamd en compleet afgelakt in finish/kleur naar keuze
 • Aluminium compleet afgewerkt in kleur en finish naar keuze
 • Kozijn wordt compleet beglaasd en afgewerkt geleverd en niet ter plekke geassembleerd.
 • Onderhoudsvriendelijk product
 • Nooit meer buiten schilderen (in geval van onze hout/aluminium producten)
 • Moderne en klassieke stijlen
 • Millieuvriendelijk
 • Snelle levertijd
 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geschikt voor renovatiemarkt en voor nieuwbouw
 • Geschikt voor Passief huis® (PURO PASSIVE)
 • Inclusief 3-5 jaar garantie
 • Inclusief alle benodigde certificaten
 • Alle Pilkington® glassoorten leverbaar in het product
 • Leverbaar in Rc2 en Rc3 inbraakwerendheidsklasse, waarmee de ramen kunnen voldoen aan Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW)

De kozijnen zijn écht het beste van twee werelden: Hout aan de binnenkant en onderhoudsvriendelijk aluminium aan de buitenkant``

Waarom hout?

Hout is prettig om aan te raken en mooi om te zien. Elk stuk hout is uniek, heeft z’n eigen ringenpatroon en structuur en verrijkt de uitstraling van de ruimte waarin het toegepast wordt

Hout is veilig. Mocht er brand plaats vinden in uw huis, zullen PVC ramen smelten, giftige gassen afgeven en hun dragende kracht verliezen, waardoor structuren makkelijker kunnen instorten. Onze houten ramen geven bij brand geen giftige gassen af en behouden dankzij een speciale impregnatie hun dragende kracht tot het glas springt.

Hout brengt de natuur in huis. Mensen brengen tegenwoordig veel meer tijd door in hun huis, zoeken het park minder vaak op. Met hout in huis, brengt u toch het microklimaat van buiten een beetje naar binnen.

Onze ramen zijn 100% recyclable. Het hout van de kozijnen kan gebruikt worden als brandstof of als grondstof voor andere producten; het glas en het aluminium kunnen worden omgesmolten en hergebruikt worden.

Hout kan gerenoveerd worden. Verandert uw smaak? Dan kunt u het houten deel van uw kozijnen een ander kleurtje geven. Ook kunnen kleine krasjes en beschadigingen makkelijk bijgewerkt worden. Een beschadiging op een PVC raam blijft altijd zichtbaar.

Hout is veelzijdig en kent vele toepassingen. Door hout te gebruiken kunnen er sterke constructies gevormd worden en met kleine aanpassingen zijn de mogelijkheden qua vorm, constructie en beglazing enorm. Ook afwijkende vormen, zoals ronde en halfronde ramen kunnen gerealiseerd worden.

Door de toepassing van onder andere speciale design kenmerken en triple glas zijn de isolatiewaarden van onze producten veel beter dan traditioneel houten, aluminium of PVC producten. Onze design serie PURO PASSIVE is gecertificeerd voor het “Passief Huis®” concept.

Al het hout dat standaard wordt gebruikt in de ramen van Aesthetic Windows komt uit Noord Europa en dus niet uit het regenwoud. Voor de bomen die gekapt worden, worden minstens evenveel bomen terug geplant. Het hout dat gebruikt wordt voor de kozijnen van Aesthetic Windows dragen allemaal het FSC keurmerk.

Downloads

Flexibiliteit

De serie bestaat uit verschillende stijlen, van klassiek tot modern en bijna elke vorm van kozijn is mogelijk: vierkant, rechthoekig, ellips, (half)rond, driehoekig, met een schuine kant*. Een aantal series zijn zelfs onderling te combineren. De Thermo HS schuifpuien zijn leverbaar in vele uitvoeringen en in grote afmetingen. In volledig hout met lage aluminium onderdorpel zijn er ook vouwpuien leverbaar. De vouwpuien kunnen maximaal 6,5 m breed zijn en uit 7 losse vleugels bestaan.

Onze vlagschip producten/ topline zijn de houten kozijnen met een aluminium buitenlaag, zoals de Thermo80 ALU, de PURO, de PURO PASSIVE, de Elite92 ALU en de schuifdeur ThermoHS ALU. Sinds kort is de EcoLine ALU en de Jord ALU daaraan toegevoegd.

Naast de hout/aluminium combinaties, hebben we ook een volledige hout serie beschikbaar.

Al onze kozijnen kunnen transparant of dekkend worden geleverd en zijn in alle RAL kleuren beschikbaar. Er is ook een wijde keus aan special effects voor het aluminium, zoals metallic look, stucco en houtnerf.

De hout/aluminium producten voor u op een rijtje:

PURO

De stijlvolle rechte lijnen van de PURO zijn een echte eye-catcher, wat de uitstraling van elk modern huis verrijkt. Het aluminium profiel is extra breed, waardoor het ook het naar binnen draaiende deel van het raam bedekt. De hoeken van de aluminium buitenlaag zijn van binnen zo gelast dat de naden onzichtbaar zijn. Binnen zijn de rechte lijnen ook terug te vinden in het kozijn, wat een elegant, strak en minimalistisch effect heeft. Bij opening van het PURO raam, behoudt het kozijn dezelfde uitstraling, omdat alleen het binnen gedeelte naar binnendraait en het opstaande aluminium profiel op zijn plaats blijft.

Tevens zijn bij de PURO de glaslatten niet zichtbaar.

PURO PASSIVE

De PURO PASSIVE heeft dezelfde rechte lijnen en eigenschappen als de PURO, maar met een extra isolatie laag van cellular glass. PURO PASSIVE wordt standaard geleverd met triple glass. Door toepassing van deze factoren voldoet het aan de strenge eisen die gesteld worden door voor een Passief Huis en draagt het de certificatie die daartoe verleend wordt door het Passive House Institut in Darmstadt.

Passief huis®

Onze design serie PURO PASSIVE is uitermate geschikt voor passieve woningen. Door een toepassing van een laag ‘cellular glass’ wordt een extra koudebrugonderbreking gecreëerd. Hiermee haalt het kozijn een U-waarde van 0,66 hetgeen binnen de grenswaarde van 0,8 voor passief bouwen ligt.

ThermoHSAlu

De ThermoHSAlu is een prachtige schuifdeur, met een bijna vlakke drempel, waardoor het uitermate geschikt is voor een on-onderbroken overgang tussen binnen en buiten.

Er zijn vele opties mogelijk, van een vast hoog raam, tot een combinatie waar er twee vaste ramen zijn en vier beweegbare delen met een maximale breedte van bijna 20 meter en van alles ertussen in. Ook is er de mogelijkheid tot het realiseren van een combinatie die op een hoek sluit en waar de bewegende delen haaks op elkaar staan. Kortom, er is voor elk wat wils.

Het schuifmechanisme is licht in gebruik en de deuren kunnen ook als ze openstaan op slot gezet worden. Dit kan bijvoorbeeld fijn zijn als je de deur bijv 10cm open wilt laten staan, maar toch op slot wilt hebben.

Ook voor rolstoelgebruikers is dit een zeer prettig product, natuurlijk vanwege de bijna vlakke drempel, vanwege het feit dat er ruime openingen bereikt kunnen worden, maar ook omdat er een motor unit aan deze deur gekoppeld kan worden, waardoor hij met een afstandsbediening geopend can worden.

De Uw waarde van de ThermoHSAlu is zeer goed (Uw 0,9-1,00) en ook de ThermoHSAlu is verkrijgbaar in alle eerder genoemde combinaties van finish en kleur zowel voor het aluminium, als voor het hout.

EcolineAlu

EcolineAlu, onze andere schuifdeur is ranker in uitstraling en daardoor niet alleen mooi als schuifpui, maar ook geschikt als schuifraam, zoals u misschien zou willen in een keuken die op de tuin uitkijkt. Doordat het frame mooi rank is, laat de EcolineAlu veel licht door.

De EcolineAlu is verkrijgbaar in een vaste vleugel, één vaste en één bewegende vleugel, of twee vaste en één bewegende vleugel, met een minimale breedte van 40cm en een maximale breedte van 600cm. Ook de Uw waarde van de EcolineAlu is zeer goed (Uw 0,86), wat het een mooi alternatief maakt op de wat robuustere ThermoHSAlu.

Thermo80 ALU

De Thermo80 ALU is een minder dikke versie van de ELite92 ALU, namelijk 80mm dik ipv 92mm, wat de glaslat aan de binnenzijde van het raam wat dunner maakt dan die van de Elite92 ALU. De elegante uitstraling van de Thermo80 ALU is een ware aanwinst voor uw woning.

Met een U waarde van Uw 0,9-0,99, presteert de Thermo80 ALU veel beter dan een gemiddeld raam en valt het ruim onder de in het bouwbesluit gestelde norm.

Door de grote keuze aan afwerkingen voor zowel het hout als het aluminium, is er voor elk huis een passende stijl van de Thermo80 ALU te vinden.

Elite92Alu

De Elite92Alu is een zeer energie-efficiënt kozijn (Uw 0,8-0,88). De dikte van het kozijn is 92mm (103,5 met aluminium bekleding), wat vooral aan de binnenzijde van het raam een robuustere uitstraling geeft. Door dikkere lagen gelamineerd hout toe te passen, presteert de Elite92Alu nog beter dan de thermo80Alu.

Net als voor de Thermo80ALu, is er voor de Elite92Alu een grote keuze aan afwerkingen voor zowel het hout als het aluminium waardoor u ervan verzekerd kunt zijn dat ook voor uw huis een passende stijl van de Elite92Alu te vinden is.

JordAlu

De JordALU is een relatief nieuw product in onze serie, dat met z’n no-nonsense uitstraling ieders aandacht vraagt. JordALu, heeft een elegant, minimalistisch en onopvallend frame.

Door de elegante aluminium schil, wordt het houten frame beschermd tegen de elementen, waardoor uw investering voor vele jaren gewaarborgd wordt.

Omdat niet alle ramen vierkant zijn…..

Jammer genoeg zijn niet alle ramen vierkant of rechthoekig, waardoor sommige ramen niet uitgevoerd kunnen worden met de aluminium bekleding. Het gaat hier vooral om ronde ramen, of ramen waar een te scherpe hoek in zit, waardoor het aluminium profiel niet zo gemaakt kan worden dat het netjes op elkaar aansluit. Voor deze ramen is er een bijpassende houten versie, die dan wel onderhoud vereist.